319 poze   30001 vizite

Sfaturi diabet

Experiențe trăite de mine, care au ajutat !
• Puțin și des. Încercați, pe cât posibil, să respectați regula 3 mese și 2 gustari. Nu trebuie să ajungeti niciodată în punctul în care vă simțiți înfometat, încercați să mâncați la fiecare 4 ore. Dar nu noaptea, noaptea este pentru somn. De asemenea nu trebuie să depasiti senzația de sațietate, opriti-vă din timp din mâncat, creierul are nevoie de timp să proceseze ce mâncați, senzația de sațietate apare cu o mică întârziere.
• Diversificat și colorat. Faza de diversificare a alimentației începe la 6 luni și nu ar trebui să se oprească niciodată. Farfuria trebuie să arate ca un adevarat tablou, deveniți un mic pictor gastronomic. Legumele și fructele sunt “acuarelele” dumneavoastră.
Smecheria este să respectam regula 2-3, 2 legume și 3 fructe sau 3 legume și 2 fructe în fiecare zi. A nu se întelege că trebuie să renunțăm la celelalte grupe de alimente: carne, cereale și produsele acestora, lapte și lactate, sau ouăle. Alimentație este un echilibru, orice exces sau diminuare/eliminare a unei grupe de alimente duce la perturbarea acestuia.
• Micul dejun, cea mai importantă masă. Atentie ! : cafeaua și țigara nu sunt mic dejun.
• Gătiți acasă. Trăim într-o lume agitată, în continuă mișcare, ce ne fură din timpul ce ar trebui să ni-l dedicăm casei. Încercați, pe cât posibil, să mâncați ce gătiți dumneavoastra.
• Hidratare, hidratare, hidratare!!!
Când vorbim de lichide, nu ne referim la băuturi carbogazoase sau sucuri procesate ce conțin aditivi. Încercați să consumați cel putin 1 litru de apa plată (de izvor), pe langă aceasta mai adăugăm la capitolul lichide și supa, ciorba, cafeaua.
• Dulcele somn. Respectați somnul, nu îl sacrificați în favoarea altor ocupații, ceea ce aveti de făcut poate să mai astepte 8 ore. Așa cum avem un regim alimentar, la fel ar trebui să avem și un regim al somnului, o igienă a somnului.
• Fără resentimente. Dacă aveti o poftă dulce, puteți să v-o satisfaceți, dar mâncați minimul pentru “a neutraliza” impulsul.Permiteți-vă mici derapaje, măsurate și controlate.
• Ochii în farfurie. Când mâncăm, mâncăm. Nu mâncăm și răspundem la emailuri sau citim. Concentrați-vă asupra farfuriei, asimilați mâncarea cu toate simțurile, nu doar cu cel gustativ.
• Sport.
Sportul nu trebuie să fie o obligație, ci o placere. Mergeți la înot, luați cursuri de dans, alaturați-vă comunității de biciclisti (spre bucuria șoferilor). Dacă tot nu vă surâde nimic, mersul pe jos face piciorul frumos.
• Sfatul profesionistului. Dacă doriți să vă modificați stilul de viață, solicitați opinia unei persoane cu pregătire în domeniu. Nu vă lăsați furați de mirajul retetelor sau sfaturilor minune de pe internet.
• Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă diversificată. În calitate de farmacist vă recomand să nu consumați în exces suplimente alimentare. O capsulă cu extracte din plante nu este o scuză să mâncați haotic, nu anulează cina servită la un restaurant de tip fast-food, nu este echivalentul unei ore de activitate fizică. Suplimentele sunt, așa cum le sugereaza și numele, un plus adus unei diete, o suplimentare, un ajutor, dar nu o rezolvare. Tableta minune nu există, nu o mai căutați.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.